måndag 17 juni 2013

Mingelpresentation



Vi vill alla veta vem personen vi just nu pratar med är, så vi kan lägga den till vår karta av vår verklighet. Det får oss att känna oss trygga; ”var passar hen in?” ”är hen intressant för mig, kan hen tillföra något?” (har ännu inte vant mig med ordet hen, men det kommer – säkert?)

Men det viktigaste just nu för mig är; ”kan jag tillföra något till personen?”. ”Vad är min viktigaste roll i vår värld just idag?”

För jag är övertygad om att ett ömsesidigt utbyte av energier är viktigt i en långvarig relation.

Jag är här för att bygga just sådana. Långvarigt ömsesidigt utbyte – det Inka kallar ayni.

*
Jag älskar att mingla, att möta nya intressanta personligheter, nya infallsvinklar. Nya energier. Visst kan det tyckas vara lite ytligt, men för mig är det en möjlighet att just känna in den andres energi. Kort och utan krav, vi nosar som hundar in varandras dofter, ord och gester. Om det stämmer för oss båda blir det säkert utbyte av visitkort, som ibland kan ligga och gro i plånboken tills det är dags. Eller också blir det direkt ett inbokat möte.

Det är vad jag gillar med mingel, jag vet inte vart det tar mig. Dessutom får jag visa alla mina personligheter, nu när jag kan släppa alla roller. Mingel är närvaro, just i detta möte är jag totalt närvarande – och i nästa… i nästa…

Jag vet att alla möjligheter ligger öppna.

För att jag bestämt så.

För att jag är mottaglig för dem.

*
När jag startade mitt företag 2008, tränade jag på min ”hisspresentation” att presentera mig själv, min vision, mitt företag på tre sekunder. Det kan vara ett bra tips för den som vill sälja sitt koncept men som känner sig osäker i mingelsammanhang.

Ta fram de tre viktigaste sakerna du vill förmedla. 

Forma det till en mening, helst något som får åhöraren att haja till. Personen ska minnas dig – och orden du sa.

Och för att det ska ske behöver orden komma från hjärtat!

Jag måste visa att jag vet vad jag talar om – vad jag brinner för det - för att övertyga andra!

*

Vad brinner du för?